Apple werkt aan digitale kiosk

0

Volgens ingewijden werkt Apple aan een digitale kiosk voor kranten en tijdschriften. De nieuwe applicatie zal qua werking lijken op de iBooks-app. Apple is momenteel met uitgevers in gesprek voor de levering van content voor de kranten- en tijdschriftenapp.

De belangrijkste discussiepunten tussen Apple en de betrokken uitgevers liggen vooral op het gebied van gebruiksgegevens en statistieken en hoe de inkomsten verdeeld worden. Tot de uitgevers die met Apple in gesprek zijn behoren onder meer Time Warner Inc., Conde Nast, Hearst Corp. en News Corp. Statistische informatie over wie de tijdschriften lezen zijn voor die uitgevers van levensbelang, omdat adverteerders daar vaak hun campagnes op baseren.

De nieuwe digitale kiosk voor kranten en tijdschriften zou binnen enkele maanden in gebruik genomen kunnen worden, mits de onderhandelingen goed aflopen. Apple wacht voor de lancering van de applicatie mogelijk op de aankondiging van een nieuwe iPad, die in begin 2011 verwacht wordt.

Apple werkt volgens de ingewijden ook aan bijbehorende software om het maken van tijdschriften voor de iPad makkelijker te maken. Hierdoor hoopt het bedrijf meer uitgevers naar de nieuwe applicatie te trekken. Tegelijk verbetert Apple de servertechnologie om de digitale publicaties eenvoudiger up-to-date te kunnen houden. Via de nieuwe applicatie moet het, naast het kopen van losse nummers, ook mogelijk worden abonnementen op tijdschriften en kranten af te sluiten.

(Via: Bloomberg)

Vorig artikeleReaders.nl nu ook op Facebook
Volgend artikelDorsvloer vol confetti
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in