Binnenkort boeken printen bij fotokiosken

0

On Demand Books, de maker van de Espresso Book Machine, heeft een partnerschap gesloten met Kodak om print-on-demand-technologie toe te voegen aan de Kodak Picture Kiosk. Hierdoor wordt het binnenkort mogelijk boeken af te drukken bij bijvoorbeeld de lokale Dixons of fotozaak.

De Espresso Book Machine is een apparaat waarmee in enkele minuten een compleet boek geprint en ingebonden wordt. Klanten kunnen met hun eigen boek op bijvoorbeeld een USB-stick naar de winkel om vervolgens naar huis te gaan met een papieren boek. Ook kan via de machine gekozen worden uit ruim 7 miljoen beschikbare digitale titels, zowel uit het publieke domein als van meewerkende uitgevers.

De nieuwe afspraak met Kodak betekent concreet dat de Kodak Picture Kiosks – in totaal zo’n 105.000 wereldwijd – zullen worden uitgerust met de techniek van de Espresso Book Machine. Hierdoor wordt het onder meer mogelijk om ter plaatse direct fotoboeken van je foto’s te maken. Daarnaast heeft de klant toegang tot de beschikbare boeken van het Espresso Book Machine-netwerk, en wordt het ook mogelijk zelf meegebrachte ebooks af te drukken.

Laura Quatela, directeur van Kodak, denkt dat de toevoeging goed uitpakt voor de winkeliers die een fotokiosk in de zaak hebben staan. “Onze retailpartners hebben nieuwe mogelijkheden voor extra inkomsten doordat ze in hun winkels direct fotoboeken kunnen aanbieden, en tegelijkertijd toegang hebben tot een enorme lijst boektitels.

De vernieuwde fotokiosken van Kodak worden dit jaar nog in de Verenigde Staten geïntroduceerd. In 2013 zal Kodak de nieuwe kiosken wereldwijd uitrollen. In Nederland staan de Kodak Picture Kiosks momenteel onder andere bij de vestigingen van Dixons.

(Via PR)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in