EU overweegt regulering ebookformaten

0

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft op de Frankfurter Buchmesse aangegeven dat ze bekijkt of er regels moeten worden opgesteld voor de ebookmarkt. De commissaris voor de digitale agenda vindt dat de huidige open standaarden voor ebooks nog niet voldoende gebruikt worden en wil mogelijk afspraken maken zodat ebooks van verschillende aanbieders ook op verschillende apparaten gelezen kunnen worden.

Het gaat er volgens Kroes om dat mensen die ebooks kopen deze kunnen uitwisselen tussen apparaten en ook wanneer de levensduur van het apparaat voorbij is nog steeds toegang hebben tot hun ebooks.

Wanneer dergelijke regels door de EU opgesteld zouden worden, zou het kunnen betekenen dat aanbieders als Amazon en Apple hun ebookformaten zouden moeten aanpassen. Ebooks van beide aanbieders kunnen niet zonder meer op andere apparaten gelezen worden dan de apparaten van de bedrijven zelf.

Kroes bekritiseerde in haar toespraak ook het beleid van de meeste landen op het gebied van BTW-tarieven. In de huidige financiële crisistijd is het volgens haar geen goede zaak dat een groeimarkt beperkt en benadeeld wordt.

De volledige toespraak van Kroes is hier te lezen.

(Via: ZDNet.de.)

Vorig artikelCentraal Boekhuis breidt dienstverlening uit met levering aan iBookstore
Volgend artikelLannooMeulenhoff breidt verkrijgbaarheid van ebooks uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in