LannooMeulenhoff breidt verkrijgbaarheid van ebooks uit

0

De uitgeverijen van de LannooMeulenhoff groep hebben flink ingezet op de verkrijgbaarheid van haar titels als ebook. De groep streeft optimale verkrijgbaarheid van ebooks na in Nederland en België. Na de eerste test met het uploaden van ebooks via Centraal Boekhuis naar Apple voegen de uitgeverijen nu steeds meer ebooks toe.

LannooMeulenhoff groep bestaat sinds 2010 uit de Nederlandse uitgeverijen Meulenhoff/De Boekerij, Unieboek /Het Spectrum en Terra Lannoo. Naar verwachting zullen eind volgende week meer dan 1000 titels uit het assortiment van de uitgeversgroep in de Nederlandse en Belgische iBookstore beschikbaar zijn. De uitgeverijen zijn tot dusver positief over de iBookstore: “Wij volgen dagelijks de verkopen in iTunes Connect en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Ook het aantal voorverkopen van de biografie van Steve Jobs is boven alle verwachting”, aldus de directeur Hans Janssen van uitgeverij Unieboek/het Spectrum.

De uitgeversgroep wil via zo veel mogelijk kanalen de consument bereiken. Daarom gaat de groep eveneens samenwerken met het Canadese ereadingbedrijf Kobo. “Naast de beschikbaarheid bij bol.com en nu dus Apple hebben wij als uitgeversgroep vorige week een contract getekend met Kobo om ook daar ons gehele assortiment beschikbaar te maken.” De distributie naar de nieuwe afnemers waaronder Kobo zal verzorgd worden door het Centraal Boekhuis, laat Hans Janssen weten.

“Digitale boeken zullen een steeds groter marktaandeel gaan vormen, dat staat vast. Waar de consument zijn boeken gaat zoeken en kopen hangt af van wat de verschillende partijen de consument te bieden hebben, wij willen dat zij in ieder geval onze boeken te bieden hebben”.

(Via: INcT)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in