Papieren boek Catch the sun interactief door NFC-tags

0

NFC (Near Field Communication) is volgens velen een technologie die de komende tijd zal gaan doorbreken in allerlei dagelijkse handelingen. Is het ook interessant voor boeken? De makers van Catch the sun denken van wel, ze brachten naar eigen zeggen het eerste boek met NFC op de markt.

Catch the sun, van de Nederlandse auteur Han Nabben, is een boek over luchtballonnen. Het geeft een blik op de geschiedenis, de wetenschap en schoonheid van de ballonvaart. Het boek werd gepresenteerd op het grootste luchballonnenevenement ter wereld, de International Balloon Fiesta te Albuquerque.

Het nieuwe boek bevat zogenaamde NFC-tags. Dit zijn kleine chips die uitgelezen worden met een smartphone of tablet die NFC ondersteunt. Bij Catch the sun is het toegepast om bijvoorbeeld filmpjes weer te geven en je leeservaring te delen via sociale netwerken.

Interessant is ook dat er bij het boek een tweetal NFC-tags worden geleverd die de lezer zelf kan invullen. Via een app kun je als lezer bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap aan het boek verbinden voordat je het als cadeau weggeeft.

NFC gaat nog een stapje verder dan QR-codes. Voor die laatste heb je nog altijd een aparte app nodig, de NFC techniek kan direct gebruikt worden wanneer je telefoon hierover beschikt. Ook zijn er minder stappen nodig, je hoeft je smartphone slechts kort op de tag te leggen om gebruik te maken van de extra mogelijkheden. Voor wie nog geen NFC-telefoon heeft zijn er op de achterkant van het boek nog QR-codes afgedrukt.

De titelsong van het boek is van muzikant Tim Akkerman (voormalig Di-rect-zanger). Dit nummer kan gedownload worden via de NFC-tag op de titelpagina.

(Via Firstnfcbookoftheworld)

Vorig artikelSmartphone met e-inkscherm in ontwikkeling
Volgend artikelRuim 6 procent Nederlanders downloadt ebooks uit illegale bron

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in