Instapaper slaat webpagina’s op als ePub en Kindle bestand

0

Met Instapaper kun je webpagina’s en artikelen opslaan om later offline te lezen op je iPhone, iPod Touch of op je netbook. Je kunt de artikelen nu ook downloaden als ePub of Kindle bestand om op je ereader te lezen.

De nieuwe mogelijkheden zijn nog in beta, maar al beschikbaar gemaakt voor het publiek. Je kunt de laatste twintig artikelen uit elke folder downloaden in ePub formaat en lezen op elke ereader die ePub ondersteunt. Ook voor de Kindle kun je je artikelen in .mobi downloaden. En nieuw is, dat printview mogelijk is in elke folder die je hebt aangemaakt op de website.

De ontwikkelaar van Instapaper, Marco Ament, geeft nog wel een paar aanwijzingen bij deze toevoegingen. Zo kan het downloaden iets langer duren, hij werkt nog aan de snelheid van de app. De website instapaper.com werkt nog niet geheel naar behoren in de browser van de Kindle. De Kindle bestanden zul je moeten overzetten met USB. Het voordeel hiervan is dat Instapaper op deze wijze ook met internationale Kindles werkt.

Om Instapaper te kunnen gebruiken, moet je een paar dingen doen. Eerst moet je een account aanmaken op de website en dan de “Read later” bookmark installeren in je browser. Vervolgens download je de applicatie op je iPhone of iPod Touch. Als je dan bijvoorbeeld een lang artikel tegenkomt wat je graag wil lezen, maar even geen tijd voor hebt, dan kun je klikken op de “Read later” knop en het artikel wordt in de app op je iPhone gezet via 3G of Wifi. Je kunt de artikelen die je hebt bewaard om later te lezen op de website organiseren in folders. Uit deze folders kun je dus de 20 meest recente artikelen downloaden als ePub of Kindle bestanden.

(Via: Instapaper blog.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in