Voorjaar 2011 meer duidelijkheid over vaste ebookprijs

0

In het voorjaar van 2011 zullen de resultaten van een studie naar de impact van de opkomst van het ebook gepresenteerd worden. Daardoor zal onder meer duidelijk worden of het ebook onder de vaste boekenprijs moet komen te vallen. Het ministerie van OC&W zet de onderzoeksopdracht in december uit bij diverse onderzoeksbureaus, meldt Boekblad.

Afgelopen januari constateerde de toenmalige minister dat het boekenvak aan de vooravond van een ingrijpende digitalisering stond. Om te onderzoeken wat de consequenties hiervan voor de Wet op de vaste boekenprijs zijn, wil het ministerie een studie laten uitvoeren. Het onderzoeksbureau dat de studie uit zal voeren moet onder meer kijken naar de wenselijkheid en handhaafbaarheid van een vaste boekenprijs voor ebooks. In het komende voorjaar worden de resultaten van dit onderzoek verwacht.

In Frankrijk werd enkele weken geleden een wet aangenomen die uitgevers verplicht een vaste prijs voor hun ebooks in te stellen waaraan boekverkopers zich dienen te houden. Daarmee is Frankrijk het eerste land waarin een dergelijke wet op een vaste ebookprijs van kracht wordt. Ook in andere landen wordt inmiddels gepraat over een vaste prijs voor ebooks. De Koninklijke Boekverkopersbond heeft eerder al aangegeven voorstander te zijn van een vaste prijs voor ebooks in Nederland.

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelEerste reviews van Nook Color duiken op
Volgend artikelGfK: 350.000 ereaders en tablets verkocht in 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in