GfK: 350.000 ereaders en tablets verkocht in 2010

0

Marktonderzoeksbureau GfK verwacht dat er door consumenten tegen het eind van het jaar 350.000 ereaders en tablets in Nederland gekocht zullen zijn. 100.000 daarvan zijn ereaders, bij de overige 250.000 gaat het om tablets als de iPad.

GfK heeft bij het samenstellen van deze gegevens volgens Emerce ook rekening gehouden met de mensen die een apparaat direct vanuit de VS hebben gekocht. Een voorbeeld hiervan is de populaire Kindle van Amazon, een ereader die enkel rechtstreeks via Amazon.com aangeschaft kan worden.

Inmiddels zijn er daarnaast in Nederland ook enkele tientallen ereaders en tablets op de markt. GfK verwacht dat daar tot het eind van het jaar nog 5 tot 10 modellen bijkomen.

Het onderzoeksbureau wil ook gaan onderzoeken waar consumenten hun tablets met name voor gebruiken. Daarom voert de organisatie gesprekken met telecomproviders om hun gegevens te mogen analyseren op applicatiegebruik. GfK kan hiermee echter alleen het gebruik van apparaten meten die zijn uitgerust met een 3G-verbinding.

(Via: Emerce.)

Vorig artikelVoorjaar 2011 meer duidelijkheid over vaste ebookprijs
Volgend artikelReview enTourage Pocket eDGe: klein blijkt inderdaad fijner te zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in