Cloud-based ebookplatform Booki.sh nu live

0

Gisteren maakte webdevelopment bedrijf Inventive Labs bekend dat het door het bedrijf ontwikkelde cloud-based ebookplatform Booki.sh gelanceerd is. Na een bèta-testperiode van bijna een jaar is het platform nu live in samenwerking met vijf Australische boekwinkels.

Via Booki.sh kan de lezer een ebook lezen zonder deze te downloaden of een programma te installeren. De ebooks worden gelezen via de cloud en dit kan met verschillende browsers zodat je ieder apparaat met browserondersteuning kunt gebruiken. De meeste browsers bieden de mogelijkheid een ebook offline te lezen. Het platform biedt dezelfde opties als de meeste leesapplicaties zoals een zoekfunctie, een animatie bij het omslaan van de pagina’s en je kunt het lettertype, lettergrootte en contrast aanpassen.

Booki.sh biedt een grote collectie ebooks aan. Het platform verkoopt ebooks van de vijf Australische boekwinkels waarmee ze een samenwerking zijn aangegaan: Gleebooks, Mary Ryan, Fullers, Books for Cooks en Avid Reader. Het bijzondere aan de aanpak van Booki.sh is dat de boekwinkels hun eigen ebookwinkel hebben op het platform. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de ebookwinkel van Kobo waar alle ebooks via één winkel worden aangeboden. Over deze persoonlijke aanpak zegt Booki.sh: “Koop van jouw eigen lokale boekwinkel, niet van robotlegers zonder gezichten.” Booki.sh laat weten dat de samenwerking met deze vijf boekwinkels slechts een begin is en dat het bedrijf in de komende weken en maanden hoopt nieuwe samenwerkingen bekend te maken.

Daarnaast omvat de collectie van Booki.sh talloze klassiekers die gratis te downloaden zijn zoals The Wind in the Willows, The Casebook of Sherlock Holmes en Les Misérables. Het is eveneens mogelijk om jouw eigen DRM-vrije ebooks te lezen via het platform.

(Via: Booki.sh en The Digital Reader)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in