Bright zet ebooks op 3 in gadgets top 25

0

Bright heeft een top 25 gemaakt van de belangrijkste trends, gadgets en innovaties van het jaar 2009. Op nummer 3 staan de ebooks.

Bright noemt ebooks samen met de digitalisering van muziek en films. De website schrijft de doorbraak van ebooks en ereaders toe aan Bol.com en Sony die in augustus startten met de verkoop van ereaders en ebooks, zodat het grote publiek er ook kennis mee kon maken. De prijs van de Sony Pocket Edition heeft zeker meegeholpen om de ereader bij de mensen thuis te krijgen, aldus Bright.

Op nummer 1 staan de applicaties van de App Store voor de iPhone en de iPod Touch en de Android Market voor smartphones met het Google besturingssysteem. Bright zegt dat de apps een hele nieuwe dimensie aan smartphones hebben gegeven. Door bijvoorbeeld applicaties als Stanza en Aldiko is het nu mogelijk om digitaal te lezen van je mobiele telefoon. In de toekomst is het misschien zelfs mogelijk om uitgevers een platform te geven voor hun publicaties, een echte verschuiving van het begrip smartphone (paradigm shift): het spel en de spelregels veranderen door deze innovatie.

Andere opvallende noteringen zijn op nummer 15 de Nokia N97 smartphone en op nummer 5 de HTC Hero (met Android), die vanwege hun schermdiagonaal (resp. 3,5 inch en 3,2 inch) ook geschikt zijn om digitaal van te lezen.

(Via: Bright.)

Vorig artikelAdvertenties in ebooks drukken de prijs?
Volgend artikelSony, Apple en Adobe aangeklaagd voor patentschending

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in