Amerikaan besteedt vijftig minuten aan kranten en tijdschriften

0

Amerikaanse volwassenen besteden nu meer dan tweeëneenhalf uur per dag aan internetten. De tijd die besteed wordt aan het lezen van kranten en tijdschriften is dit jaar gedaald naar vijftig minuten. Dat is evenveel als de tijd dat men met de mobiele telefoon bezig is.

Uit een jaarlijkse studie van bureau eMarketer blijkt dat televisiegebruik nog altijd de populairste tijdsbesteding is op mediagebied. In totaal besteden Amerikaanse mannen en vrouwen 264 minuten per dag aan het kijken van televisie of films. Internet volgt op de tweede plek met gemiddeld 155 minuten per dag. eMarketer baseerde de conclusies op de gecombineerde gegevens van verscheidene onderzoeksbureaus.

‘Ondanks dat het gebruik van digitale platforms snel stijgt, is de televisie nog altijd het meest gebruikte mediakanaal onder consumenten,’ stelde Haixia Wang van eMarketer. Het bureau telde elk gebruik mee, dus ook wanneer iemand bijvoorbeeld tegelijk televisie keek en met een mobiele telefoon bezig was.

De gemiddelde tijd dat volwassenen (papieren) kranten of tijdschriften lazen daalde met vijf minuten ten opzichte van 2009. Met vijftig minuten is dat nu evenveel als de Amerikanen gemiddeld besteden aan de mobiele telefoon. Het gebruik van de mobiele telefoon steeg met elf minuten ten opzichte van vorig jaar. Per dag heeft een Amerikaan nu dertig minuten over voor het lezen van de krant, en twintig minuten voor het lezen van een papieren tijdschrift.

(Via Emerce.)

Vorig artikelJapanse uitgevers beschuldigen Apple van toelaten piraterij
Volgend artikelBig Brother: De ereader leest met je mee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in