Libris introduceert Android-tablet Pandigital Novel

0

Boekwinkelketen Libris introduceert dit weekend de Pandigital Novel in Nederland. Deze 7-inch tablet met LCD-scherm draait op Android en lezers kunnen via het apparaat direct ebooks kopen bij Libris. De Pandigital Novel ligt voor een prijs van 249 euro in de Libris-boekwinkels.

Libris zet de Pandigital Novel in de markt als goedkoop alternatief voor de iPad of de Samsung Galaxy Tab. Waar deze tablets over de toonbank gaan voor respectievelijk 499 en 749 euro, kost de tablet van Libris 249 euro. Deze leestablet is uitgerust met 1 GB geheugen dat uitgebreid kan worden met een SD-kaart en heeft een 800Mhz-processor van Samsung.

Daarnaast heeft het een 7-inch LCD-aanraakscherm (resistief) met een resolutie van 800 bij 600 pixels. De Pandigital Novel maakt verbinding met internet via wifi en draait op Android 2.0. De tablet ondersteunt als bestandsformaten onder meer PDF en ePub (beveiligd en onbeveiligd) en kan daarnaast ook video, geluid en afbeeldingen weergeven.

De Pandigital Novel werd halverwege dit jaar in de Verenigde Staten en Canada geïntroduceerd. Volgens Libris zijn er inmiddels wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In Nederland hebben kopers door een ingebouwde app toegang tot het assortiment van Libris dat nu uit zo’n 6.300 ebooks bestaat.

(Via Libris.)

Vorig artikelBig Brother: De ereader leest met je mee
Volgend artikelMedia Markt Duitsland start ebookshop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in