Eerste Nederlandstalige ebooks verschijnen bij Kobo

0

Vandaag zijn de eerste Nederlandstalige titels verschenen in het aanbod van Kobo. Het Canadese bedrijf hanteert een ‘soft launch’ strategie in Nederland; de Kobo touch ereader is al enige tijd verkrijgbaar en nu kan je dus ook Nederlandse ebooks kopen. De ebooks kunnen ook gelezen worden in de Kobo app die voor iOS en Android beschikbaar is.

Het aanbod van Nederlandstalig werk bestaat onder meer uit ebooks van A.W. Bruna, Querido en De Bezige Bij. De meeste ebooks zijn voorzien van Adobe DRM, maar aangezien shop, ereaders en apps bij Kobo naadloos geïntegreerd zijn werkt het aanschaffen van ebooks met deze vorm van DRM heel wat gebruiksvriendelijker dan we gewend waren.

De ebooks kunnen gelezen worden in de Kobo apps die je gratis voor iPhone, iPad en Android tablets en smartphones kunt downloaden. Lees je liever van een echte ereader, dan kun je de Kobo Touch ereader bestellen, o.a. bij Redcoon.

De ebooks die nu in het systeem van Kobo te vinden zijn werden direct aangeleverd door de uitgevers. Later moet het Digitaal Platform waar Centraal Boekhuis en ePagine aan werken Kobo gaan voorzien van Nederlandstalig werk.

De ebooks lijken bij Kobo gemiddeld zo’n 10% goedkoper te zijn: zo kost ‘Het Schervengericht’ van A.F.Th. van der Heijden €10,50 bij Kobo, tegen €11,95 bij Bol.com. En ‘Bloghelden’ van Frank Meeuwsen moet iets meer dan €14,- kosten bij Kobo, terwijl dit ebook bij Bol.com €15,95 doet.

Vorig artikelDecemberactie: de winnaars van de prijzenpakketten
Volgend artikelEreaderverkoop in 2011 meer dan verdubbeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in