Asus kondigt DR-570 ereader met OLED-scherm aan

0

Asus heeft een nieuwe ereader aangekondigd: de DR-570 die aan het einde van 2010 op de markt zal komen. Deze ereader heeft een full colour OLED scherm en de batterij gaat per oplaadbeurt 122 uur mee, volgens de fabrikant.

Die 122 uur batterijduur geldt niet alleen voor het vertonen van tekst, maar ook voor het afspelen van video (Flash) via de 3G of wifi verbinding die is ingebouwd in de ereader.

De DR-570 heeft een 6 inch, full colour OLED scherm. OLED staat voor Organische Lichtemitterende Diode (Organic Light Emitting Diode). Deze vorm van displays heeft geen backlight nodig en dat heeft een gunstig effect op het energieverbruik. Bovendien levert het een zeer contrastrijk beeld op. Op dit moment wordt deze techniek voornamelijk gebruikt in kleinere displays, zoals mobiele telefoons en de Sony Flex OLED die nog slechts als prototype bestaat.

Een nadeel van OLED is dat de lichtintensiteit na verloop van tijd afneemt. Op dit moment gaat een OLED scherm zo’n 4 jaar mee, voordat de intensiteit met meer dan 50% is afgenomen.

Er is nog niets bekend over de prijs van het apparaat, maar over het algemeen maakt Asus zeer betaalbare hardware. Of de Asus DR-570 ook in Nederland en België verkocht gaat worden, is nog onbekend.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelEbookpiraterij in Amerika sterk toegenomen
Volgend artikelAmazon opent Kindlestore voor buitenlandse auteurs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in