Gerucht: Samsung heeft Liquavista overgenomen [Update]

1

Het bedrijf Liquavista ontwikkelt één van de veelbelovende nieuwe technieken op het gebied van kleur op ereaderschermen. Vorig jaar maakte Samsung bekend wellicht een licentie aan te kopen om de schermen te verwerken in een volgende reeks ereaders. eReaders.nl kreeg echter een tip dat Samsung nu zelfs een grote stap verder is gegaan.

Nate Hoffelder van The Digital Reader werd getipt dat Samsung Liquavista overgenomen zou hebben. Een beetje speurwerk op internet laat zien dat dit wel eens waar kan zijn. Zo is de concernrelatie van Liquavista op 16 januari 2011 nog gewijzigd bij de Kamer van Koophandel en blijkt Samsung Electronics Europe nu de hoogste concernrelatie te zijn.


Klik voor groter.

Verder onthulde een korte Google zoektocht deze vacature waarin Liquavista omschreven wordt als “een nieuw bedrijfsonderdeel van Samsung. Het bedrijf is actief op het gebied van display ontwikkeling”. Dit alles duidt er toch sterk op dat Samsung het bedrijf Liquavista overgekocht heeft.

Reactie Liquavista en Samsung

We hebben naar aanleiding van de gevonden informatie contact gezocht met zowel Liquavista als Samsung. Bij Liquavista werd ontkennend gereageerd op de vraag of de geruchten over een overname kloppen. De wijziging in de KvK-vermelding verraste de medewerker echter. Samsung was heel open in het antwoord op de vraag of er sprake is van een overname. Zij gaven aan dat er eind vorig jaar inderdaad sprake van was, maar de twee personen die we gesproken hebben wisten niet of de deal door zou gaan of nu al rond zou kunnen zijn. Dat de wijziging in de KvK-gegevens van Liquavista al zichtbaar is online, was voor hen ook een verrassing. Intern is er in elk geval nog niet gecommuniceerd over een mogelijke overname van Liquavista door Samsung.

Samsung betrad de ereadermarkt met de lancering van de Samsung E60 in samenwerking met Selexyz. De E60 is met zijn 299,- euro een ereader in de duurdere prijsklasse en de verkoopresultaten vielen tegen. Het werd niet het succes wat Samsung ervan verwachtte. In augustus vorig jaar ging het bericht rond dat Samsung een licentie van Liquavista zou willen kopen voor het verwerken van de schermen op basis van electrowetting in een nieuwe kleurenereader. Daarvoor zegde Samsung de samenwerking met eInk zelfs al op. De stap om het gehele bedrijf Liquavista over te nemen is zeer opmerkelijk en laat zien dat Samsung serieus inzet op ereaders en kleurenschermen.

Update: het gerucht blijkt vandaag (woensdag 19-01-2011) geen gerucht meer te zijn. Investeringsmaatschappij Gimv heeft vandaag een persbericht uit laten gaan dat zij hun participatie in Liquavista verkocht hebben aan Samsung. (Pieter, bedankt voor de tip!) Op de sites van Liquavista en Samsung blijft het vooralsnog stil.

In samenwerking met The Digital Reader.

Vorig artikeliPad 2: dunner, twee camera’s en SD-kaartlezer
Volgend artikelAcer ruilt netbooks voor tablets

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in