Coliloquy brengt interactief lezen naar Kindle

0

Gisteren lanceerde de start-up Coliloquy, een uitgever van ebooks waarin je als lezer je eigen verhaal kunt kiezen. De uitgeverij vertegenwoordigt hiermee naar eigen zeggen de nieuwe generatie digitaal uitgeven en wil opnieuw uitvinden hoe schrijvers en lezers met vertellen en lezen omgaan. De “actieve en interactieve” ebooks zijn beschikbaar in de Kindle Store en werken op de Kindle-ereaders.

De ebooks van Coliloquy bieden onder andere meerdere verhaallijnen, gepersonaliseerde inhoud en mogelijkheden om als lezer in een boek in te grijpen in de verhaallijn. Meerdere ‘wat als’-opties zorgen ervoor dat je als lezer invloed hebt op bepaalde gebeurtenissen en schrijvers kunt aansturen bij het schrijven van vervolgepisodes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen welke acties bepaalde hoofdpersonen doen, of welke keuzes ze maken op cruciale punten.

Met Coliloquy worden ebooks ‘actieve content’ in plaats van statische bestanden. Voor schrijvers biedt dit daarom de kans om directer met de lezer in contact te staan en minder risico te lopen bij het schrijfproces: de lezer kan namelijk zelf kiezen welke kant het verhaal op gaat en loopt zo minder de kans om teleurgesteld te raken in de keuze van een schrijver.

Volgens de initiatiefnemers ligt de focus bij het nieuwe platform vooral op “engagement”. “1 miljoen exemplaren van een boek verkopen is indrukwekkend, maar wat als 75% het boek nooit uitleest? Eenvoudig gezegd willen we dat de lezers terugkomen naar onze personages en verhalen – om een echte band met ze te krijgen.”

(Via Coliloquy.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in