WPG-uitgeverijen lanceren Kinderboeken-app

0

Sinds vandaag is de iPad-app Kinderboeken beschikbaar in Apple’s App Store. De applicatie bevat geanimeerde ebooks van de kinderboekenuitgeverijen Zwijsen, Leopold, Ploegsma en Querido.

Binnen deze gratis kiosk-app kan je digitale kinderboeken aanschaffen die elk 3,99 euro kosten. Deze ebooks zijn verrijkt met audio en animatie. Op dit moment bevat de toepassing slechts vijf prentenboeken, die van de hand zijn van Paul van Loon, Rindert Kromhout en Nannie Kuiper. Al zal dit aanbod snel uitgebreid worden. ‘We willen iedere twee weken een nieuwe titel uitbrengen’, vertelt Nienke Faber aan Boekblad. Zij is projectcoördinator digitaal uitgeven bij Leopold, Ploegsma en Querido. ‘Voorlopig staan er alleen prentenboeken in de kiosk-app. Binnenkort gaan we ook zelfleesboeken aanbieden, en vanaf dan zal het snel gaan. De eerste paar maanden willen we een flinke body creëren.’ Volgens Faber moet de app op termijn ‘één gezellige broedplek’ worden, waar bijvoorbeeld ook ‘losse apps’ en games verkrijgbaar zijn. Zo zal je er in februari een spelletje van Dolfje Weerwolfje kunnen downloaden.

Voorlopig is de Kinderboeken-app enkel beschikbaar op iPad, maar daar komt wellicht snel verandering in. ‘We kunnen de applicatie ook geschikt maken voor de iPhone, Android-toestellen en digitale schoolborden, wat naar verwachting dit jaar nog zal gebeuren’, aldus Nienke Faber.

Via deze link kan je de applicatie gratis downloaden. Als je dit doet tijdens de Nationale Voorleesdagen, die nog tot 28 januari plaatshebben, krijg je het prentenboek ‘Van mij en van jou’ van Hans en Monique Hagen cadeau.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelColiloquy brengt interactief lezen naar Kindle
Volgend artikelMogelijk sancties Brussel om BTW-verlaging ebooks Frankrijk en Luxemburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in