Specificaties ePub 3 bekendgemaakt

0

Het International Digital Publishing Forum (IDPF) heeft deze week de specificaties van de eerste publieke versie van ePub 3 bekendgemaakt. Het IDPF noemt ePub een belangrijke wereldwijde standaard in de zich snel ontwikkelende digitale uitgeefwereld. EPub 3 is gebaseerd op HTML5 en biedt ondersteuning voor belangrijke functies op het gebied van video, audio, interactiviteit en taal.

“EPub 3 brengt de standaard op een heel ander niveau en belooft een fantastisch innovatieplatform te worden om auteurs, uitgevers en andere deelnemers in het ecosysteem in staat te stellen de toekomst van digitale publicaties naar miljarden lezers wereldwijd te brengen”, aldus Bill McCoy, directeur van het IDPF.

De derde grote herziening van de ePub-standaard is sinds mei 2010 in ontwikkeling. Deze eerste publieke versie is bedoeld voor proefgebruik. Ook hoopt het IDPF op reacties en commentaar van haar leden en het publiek. De definitieve vrijgave van de ePub 3 specificaties wordt halverwege 2011 verwacht.

De veranderingen ten opzichte van de vorige versie van ePub liggen op een aantal vlakken. Zo is het formaat vanaf nu gebaseerd op HTML5. De standaard video- en audio-elementen van HTML5 worden daardoor ondersteund, zodat publicaties eenvoudig verrijkt kunnen worden met beeld en geluid. Ook kunnen ontwikkelaars interactieve elementen toevoegen in publicaties. Daarnaast zijn er eveneens verbeteringen doorgevoerd op het gebied van layout en de ondersteuning van verschillende talen.

(Via: IDPF.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in