Omzet en gebruikersaantal Kobo stijgt flink

0

Kobo heeft in het jaar 2013 ruim 44% meer omzet behaald dan in het jaar 2012. Daarnaast is ook het aantal gebruikers toegenomen met 50%, wat het totale aantal op 18 miljoen brengt. Dat maakte de Japanse fabrikant Rakuten – dat Kobo in 2011 kocht – dinsdag bekend. Het gehele rapport is hier te lezen.

De omzetstijging is niet zo spectaculair als in het jaar 2012 – toen werd er maar liefst 143% meer verdiend dan een jaar daarvoor. Desondanks laat Kobo heel goed cijfers zien en bewijst eens te meer dat het Japanse bedrijf op lange termijn een grote speler gaat zijn op de ereadermarkt.

Wereldwijd heeft Kobo een marktaandeel van 20%. In de oorspronkelijke thuisbasis Canada is het bedrijf het grootst – daar is bijna de helft van de ereaders van Kobo. De grootste potentiële groeimarkt voor Kobo is de Verenigde Staten. In dat land heeft Kobo maar een marginaal marktaandeel.

Een van de grootste concurrent Amazon Kindle, heeft bewust de keuze gemaakt om geen omzetcijfers bekend te maken.

Vorig artikelSchrijvers voelen zich gepasseerd bij plannen ‘Spotify voor ebooks’
Volgend artikelOnderzoek: 3 op 10 gelezen ebooks komen uit illegale bron
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in