Amerikaanse ebookverkoop verdubbeld tegenover begin 2010

0

De Amerikaanse brancheorganisatie Association of American Publishers (AAP) heeft een rapport gepubliceerd waarin de Amerikaanse verkoopcijfers van ebooks en audiobooks tussen januari 2010 en januari 2011 weergegeven worden. Daaruit blijkt dat de verkoop van ebooks op een jaar tijd verdubbeld is, en dat het digitale boek momenteel 8,6% van de Amerikaanse boekenmarkt in beslag neemt.

Al negen jaar lang houdt de Association of American Publishers (AAP) – een organisatie waar de grootste Amerikaanse uitgevers lid van zijn – de verkoop van ebooks in de Verenigde Staten bij. Elk jaar wordt er opnieuw een forse toename vastgesteld. Uit een zopas gepubliceerd rapport kunnen we constateren dat dit niet anders is voor de periode tussen januari 2010 en januari 2011. Gedurende die termijn is de verkoop van ebooks met 115,8% gestegen. De AAP heeft het afgelopen jaar ook de verkoop van downloadbare audiobooks gemeten. Die steeg met 8,8%.

De totale verkoop van boeken – zowel papieren als digitale edities – ging er tussen januari 2010 en januari 2011 wel met bijna 2% op achteruit. De verkoop van de drie belangrijkste categorieën voor algemene boeken – hardcovers, paperbacks en mass market paperbacks – daalde met respectievelijk 11,3%, 19,7% en 30,9%.

Eerder deze maand lijstte Futurebook internationale verkoopcijfers van ebooks op. Daaruit bleek dat ebooks in de meeste Europese landen, zoals Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland, voorlopig nog minder dan één procent van de totale boekenmarkt voor hun rekening nemen.

Bekijk het volledige verslag van de AAP hier:

AAP Reports January 2011 Book Sales

(Via: AAP)

Vorig artikelNew York Times vanaf 28 maart achter betaalmuur
Volgend artikel8 procent Fransen heeft een ebook gelezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in