Sony vernieuwt Britse ebookwinkel in samenwerking met Txtr

0

Sony heeft de eigen ebookwinkel in Groot-Brittannië een update gegeven. Het Duitse bedrijf Txtr is nu verantwoordelijk voor het ebookaanbod van de Japanse fabrikant. Daardoor bevat de Britse ebookwinkel nu ook onder meer Nederlandse titels. Nog onbekend is of Sony ook in Nederland een eigen ebookwinkel wil openen.

De Britse versie van de Reader Store van Sony opende in april 2012. Sinds die tijd kwam Sony regelmatig in het nieuws met de verkoop van ebooks. Het meest in het oog springende was de verkoop van bestsellers tegen 20 pence. Daar kwam ook veel kritiek op, met name vanuit de boekenwereld.

Aan de nieuwe samenwerking tussen het Duitse Txtr en Sony is weinig ruchtbaarheid gegeven. Sinds december 2012 is de Duitse afdeling van de ebookwinkel van Sony al in gebruik, ook deze wordt aangedreven door Txtr. Het lijkt er nu op dat alle lokale versies van Sony’s ebookshops overgezet zullen worden naar een door Txtr gebouwde shop.

Txtr heeft ook een aansluiting met het Centraal Boekhuis, waardoor automatisch ook ebooks van Nederlandse uitgevers in de door Txtr gebouwde ebookwinkels lopen. Het zou daarom een kleine stap zijn voor Sony om ook in Nederland een gelokaliseerde versie te openen. Tegelijk heeft Sony in Nederland een goede samenwerking met Bol.com, dus het is de vraag of Sony deze stap binnenkort ook echt zal zetten.

(Via The Digital Reader)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in