Even geen ebooks meer bij Vlaamse bibliotheken

0

De in 2014 begonnen pilot met ebooks in de Vlaamse bibliotheken wordt begin mei gestopt. Reden hiervoor is dat er diverse technische mankementen zijn en de ebookuitleen mede daardoor niet op enthousiaste reacties van het lezerspubliek kon rekenen.

In 2014 begonnen Vlaamse bibliotheken met het project ‘E-boeken in de bib’. Bibliotheekleden konden met leentegoed ebooks downloaden en lezen via een speciale app. Het was hierbij mogelijk om voor 5 euro 3 ebooks gedurende vier weken te lenen.

Gebruikers van het ebookaanbod klaagden onder meer over een instabiele app, problemen met offline lezen, een beperkt aanbod en de prijs. De meerderheid van de gebruikers zou de app niet aanraden aan familie of vrienden, bleek uit een gebruikersonderzoek.

De Vlaamse bibliotheken willen in 2016 met een vernieuwd aanbod komen, onder meer met een betrouwbare app, een groter aanbod en een beter betaalmodel.

Vorig artikelNieuwe ereaders van Kobo in aantocht
Volgend artikelGratis ebook ter gelegenheid van Week van de Klassieken
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in