Sony PRS-650 uitgeput in België

0

Het aanbod aan Sony PRS-650 ereaders lijkt helemaal uitgeput te zijn in België. Het best verkochte model is momenteel in geen enkele Belgische winkelketen te vinden, en is evenmin verkrijgbaar via de eigen webwinkel van Sony België. Dat heeft niet alleen te maken met de populariteit van de ereader, maar is ook deels te wijten aan de ramp in Japan.

De Sony PRS-650 is op dit moment moeilijk verkrijgbaar voor Belgische consumenten. Het Sony Centre heeft de ereader niet in stock; de diverse Fnac- en Vandenborre-ketens evenmin. Zelfs de webwinkel van Sony België heeft het toestel momenteel niet meer in de aanbieding.

Daar zijn volgens Sony-woordvoerster Ann Glorieus twee verklaringen voor. Eén daarvan is de ramp in Japan. ‘Onze ereaders worden niet in Japan geproduceerd, maar vele onderdelen komen wel van Japanse leveranciers. Er zijn er nogal wat getroffen door de ramp, en dat zorgt voor problemen met onze eigen productie. ‘

Toch is de PRS-650 al sinds december vorig jaar, lang voor de malaise in Japan, moeilijk vindbaar. Glorieus: ‘Dat komt door de grote populariteit van de ereader. We hebben moeilijkheden om aan de vraag te voldoen.’

Glorieus verwacht dat het toestel over een maand, in de loop van mei dus, opnieuw geleverd zal kunnen worden in België. De pocketversie, de PRS-350, is op de meeste plaatsen nog wel verkrijgbaar.

Sinds begin dit jaar is de Sony PRS-650 ook in Nederland met moeite verkrijgbaar. Dat is eveneens te wijten aan de uitzonderlijk goede verkoop van de ereader. Anderzijds doet het gerucht de ronde dat Amazon op grote schaal Pearl-eInkschermen – waar ook Sony gebruik van maakt – aankoopt, en er op die manier voor zorgt dat deze schermen moeilijker beschikbaar zijn voor Sony.

(Via:De Standaard)

Vorig artikelGroot-Brittannië: Ebookpiraterij is ‘kolossaal’ probleem
Volgend artikelBeginnende auteur zet torrentsite in voor boekpromotie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in