Beginnende auteur zet torrentsite in voor boekpromotie

0

Ruim twee weken geleden was via het downloadprogramma BitTorrent voor het eerst officieel een legaal ebook te downloaden. Auteur Megan Lisa Jones gaf de digitale versie van haar debuutthriller Captive gratis weg in ePub en PDF-formaat, in combinatie met een video waarin ze het boek toelichtte. Met succes, want in twee weken tijd werd het boek bijna 400.000 keer gedownload.

Normaal gezien worden het programma BitTorrent en torrentsites in het algemeen al snel in verband gebracht met piraterij en illegale bestanden. Megan Lisa Jones wilde laten zien dat het ook anders kan. Gedurende twee weken werd haar boek onder de aandacht gebracht van mensen die het programma BitTorrent gebruikten of de website bezochten. De actie past in een reeks waarin BitTorrent onder meer films en muziek legaal via het netwerk verspreidt en zo nieuw talent onder de aandacht brengt.

Het boek Captive was het eerste ebook dat op deze manier via het torrentnetwerk verspreid werd. Volgens de makers van BitTorrent beantwoordt het boek aan de groeiende vraag van gebruikers naar kwaliteitscontent. Lezers van het boek worden uitgenodigd feedback over de actie te geven via sociale netwerken en op Amazon.com.

Volgens auteur Megan Lisa Jones past deze manier van boekpromotie bij deze tijd: “Dit is het nieuwe model voor de media, gericht op de gebruikservaring die de gemeenschap verwacht.” Op haar blog schrijft ze dat ze deze actie met name deed om als beginnende auteur snel bekend te kunnen worden. “Ik kan de marketingcampagnes die bekende schrijvers hebben niet betalen. Ik wilde een publiek bereiken dat geïnteresseerd zou zijn in het boek. Omdat ik uit de tech-wereld kom, ken en begrijp ik de businessmodellen die beginnende bedrijven op het internet gebruiken. Media is afhankelijk van schaalgrootte, en boeken schrijven is ‘business’ als elke andere.”

De auteur schrijft inmiddels aan een tweede boek en hoopt dat de aandacht die ze met deze actie gegenereerd heeft ervoor zorgt dat in elk geval een deel van de downloaders geïnteresseerd zal zijn het vervolg aan te schaffen.

(Via: O’Reilly.)

Vorig artikelSony PRS-650 uitgeput in België
Volgend artikelFirmware-update voor OYO van Selexyz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in