Amazon gaat James Bond-boeken uitgeven

0

Webwinkel Amazon heeft bekendgemaakt dat het de uitgeefrechten heeft verkregen voor de James Bond-boeken. De licentie geldt gedurende tien jaar voor Noord-Amerika. Amazon zal in totaal 16 titels van auteur Ian Fleming zowel in gedrukte vorm als in ebookversie op de markt brengen.

Van de boeken over geheim agent 007 werden wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. In de VS waren ze echter nooit grote bestsellers, in tegenstelling tot de films. Waarschijnlijk is het Amazon dan ook vooral om de naam en het merk James Bond te doen.

Sinds enige tijd is Amazon de eigen uitgeeftak steeds meer aan het uitbreiden. Van de Bond-boeken wil het bedrijf zowel papieren als digitale versies gaan verkopen, waarbij de digitale edities vooralsnog enkel via de eigen Kindle Store aangeboden worden. De papieren boeken mogen wel door andere retailers verkocht worden.

Dat laatste betekent waarschijnlijk dat concurrent Barnes & Noble en andere boekwinkels de James Bond-boeken niet in het assortiment zullen opnemen. B&N liet namelijk eerder al weten geen boeken te verkopen waarvan het de digitale versie niet eveneens kan aanbieden.

(Via: PaidContent)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in