Zelf stripboeken uitgeven met Kindle Comic Creator

0

Amazon heeft korte tijd geleden stilletjes een nieuwe tool gelanceerd waarmee het eenvoudiger is om stripboeken voor de Kindle uit te geven. Met de Kindle Comic Creator kun je zelfgemaakte strips in diverse formaten omzetten naar een Kindle-ebook.

De software is beschikbaar voor Windows en OSX en maakt het mogelijk om zelf de weergave van je stripboek op de Kindle te regelen. Zo kun je kiezen voor de zogenaamde “Guided navigation” waarbij de lezer per beeld door de strip wordt geloodst, of voor een paginabrede weergave.

De strips kunnen in diverse formaten geïmporteerd worden, zoals jpg, pdf en png. Ook krijg je in de software een preview van hoe de strip er op de diverse Kindle-apparaten uit komt te zien.

Stripboeken uitgeven via de Kindle kan lucratief zijn voor auteurs. Ze kunnen tot 70% van de inkomsten krijgen. Bij concurrenten als ComiXology, dat onlangs een platform voor selfpublishers lanceerde, krijgt de auteur een stuk minder. Daar wordt namelijk eerst door Apple en Google 30% ingehouden, waarna ook ComiXology zelf nog 35% van de verkoopprijs in de zak steekt. Overigens houdt Amazon bij de 70% royalty-regeling wel nog afleveringskosten in per bestandsgrootte in MB.

De Kindle Comic Creator kun je hier downloaden.

Vorig artikel8 miljoen ereaders in Groot-Brittannië
Volgend artikelOok Penguin schikt in Europese ebookzaak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in