LeesID wordt centraal boekenplankje Bol.com en andere ebookwinkels

0

De Nederlandse ebookwinkels, waaronder Bol.com, werken samen met distributeur CB aan de ontwikkeling van een centrale plek waar consumenten toegang hebben tot al hun ebooks die ze bij de diverse webwinkels hebben aangeschaft.

Op de website Leesid.nu staat te lezen hoe de nieuwe dienst er ongeveer uit komt te zien. “Een LeesID is de digitale sleutel tot al jouw ebooks. Waar je de ebooks ook hebt gekocht, met LeesID staan ze allemaal keurig op een rijtje!”

LeesID moet het voor consumenten makkelijker maken om te wisselen van ebookwinkel. Nu hebben consumenten bij alle verschillende winkels waar ze ooit ebooks kochten een boekenplank waar ze hun ebooks vandaan kunnen downloaden, straks moet dat allemaal direct op een centrale plek toegankelijk zijn.

Welke winkels er mee gaan doen met de nieuwe dienst is nog niet bekend. Wel hoort daar in elk geval Bol.com bij, want via de url bol.com/leesid is al een pagina beschikbaar met de eerste basale informatie over LeesID.

Of LeesID echt een oplossing gaat zijn voor de Nederlandse consument valt nog te bezien. De dienst heeft namelijk geen betrekking op de ebooks die je bij gesloten ecosystemen koopt als Kobo, Nook of Amazon. Die boeken zul je dus ook niet via het LeesID kunnen benaderen.

LeesID wordt ontwikkeld door het CB, die op de afgelopen Boekenbeurs in Frankfurt nog niet kon aangeven per wanneer de dienst van start zou gaan.

Vorig artikelAmazon geeft gebruikers Samsung Galaxy S5 gratis ebooks
Volgend artikelKB maakt boeken tot 1940 online beschikbaar
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in