‘Apple bestelt 24 miljoen iPhone 4G’s voor 2010′

0

Volgens een bericht op Digitimes heeft Apple voor dit jaar 24 miljoen nieuwe iPhones besteld bij producent Foxconn. De producent levert in de eerste helft van 2010 4,5 miljoen smartphones en in de tweede helft 19,5 miljoen.

Verwacht wordt dat Apple de nieuwe versie van de iPhone op 7 juni presenteert op de internationale conferentie voor ontwikkelaars. De iPhone 4G zal net als de iPad een LCD-scherm krijgen met IPS-technologie, dat gemaakt wordt door LG en PVI. De resolutie van het scherm is 960 bij 640 pixels, een forse verbetering ten opzichte van de eerdere iPhones en ook meer dan wat de huidige Android-smartphones bieden. Door het nieuwe scherm verbetert de leesbaarheid van de iPhone. Apple hoopt dat het apparaat hierdoor meer gebruikt zal worden als ereader. Eerder dit jaar maakte het ook de iBookstore beschikbaar voor de iPhone.

De iPhone zal daarbij ook een langere batterijduur hebben en een betere geheugenmodule. Apple kondigde eerder het vernieuwde besturingssysteem al aan waarop naast de iPhone ook de iPad zal gaan draaien. Hiermee maakt Apple het voor het eerst ook mogelijk om tegelijkertijd meerdere applicaties te gebruiken.

Het genoemde aantal van 24 miljoen is behoorlijk hoog te noemen. Tot nu toe verkocht Apple sinds 2007 zo’n 50 miljoen iPhones. Digitimes kan het natuurlijk mis hebben wat het aantal betreft. Het kan ook zijn dat Apple zoveel smartphones verwacht te verkopen door bijvoorbeeld de prijs te verlagen of het apparaat via meerdere telecombedrijven aan te bieden.

(Via: Digitimes.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in