Amazon brengt Kindle naar Android

0

De Amerikaanse internetwinkel Amazon maakte vandaag bekend dat er van de zomer een applicatie voor het Android-besturingssysteem komt waarmee ebooks voor de Kindle ook op Android-apparaten gelezen kunnen worden.

Eerder bracht Amazon de boeken voor de Kindle ook al naar de iPhone en iPad, Blackberry, PC en Mac. De stap van het bedrijf om nu ook een applicatie voor bezitters van smartphones met een Android-besturingssysteem te maken komt niet als een verrassing. Amazon streeft er sinds enige tijd naar om het aanbod ebooks op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar te maken.

Het Android-besturingssysteem van Google is aan een forse opmars bezig. Volgens recente berichten had het besturingssysteem in het eerste kwartaal van 2010 zelfs een groter marktaandeel dan de iPhone. Volgens Google worden er dagelijks zo’n 65.000 telefoons met Android geleverd.

Een precieze datum voor de beschikbaarheid van de Android-app maakte Amazon nog niet bekend.

(Via: Amazon.)

Vorig artikel‘Apple bestelt 24 miljoen iPhone 4G’s voor 2010′
Volgend artikelLG komt eind 2010 met kleurenereader
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in