LG komt eind 2010 met kleurenereader

0

Het elektronicabedrijf LG brengt naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 een kleurenereader op de markt. Dat maakte het hoofd van de epaper-divisie van het Koreaanse bedrijf, M.B. Choi, bekend in een interview met Reuters.

Volgens Choi zal de ereadermarkt dit jaar een forse groei doormaken. Hij ziet daarbij de iPad niet als een bedreiging voor ereaders maar stelt dat de tablet juist een positief effect zal hebben op de ereaderverkoop. “Met de iPad zullen de bekendheid van ereaders onder consumenten en de beschikbaarheid van digitale content toenemen.”

LG is geen vreemde speler in de ereaderwereld. Het bedrijf produceert samen met eInk de schermen voor de Sony Readers en liet eerder al diverse prototypes van eInk-toepassingen zien. Of de nieuwe kleurenereader die ze aan het ontwikkelen zijn ook van eInk is, wordt uit het interview met Choi niet duidelijk maar het is wel waarschijnlijk. Waar en wanneer de kleurenereader op de markt gebracht zal worden is nog niet bekend. Ook zou het nog kunnen zijn dat LG de ereader niet onder eigen naam op de markt brengt, maar bijvoorbeeld samen met een partner als Sony.

Choi denkt dat ereaders met beperkte multimediamogelijkheden in de toekomst een groot deel van de markt zullen blijven innemen, ondanks het eventuele succes van tablets. LG zelf verwacht dat de ereadermarkt dit jaar zal groeien tot meer dan 8 miljoen verkochte apparaten.

LG is overigens ook betrokken bij de productie van de iPad en de iPhone. Het bedrijf heeft een meerjarig contract met Apple voor de levering van een groot aantal LCD-schermen.

(Via: Reuters.)

Vorig artikelAmazon brengt Kindle naar Android
Volgend artikelKleur en multitouch op nieuwe Kindle?
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in