Proef Microsoft, Yindo en HU met cloud-onderwijs

0

Vandaag zijn studenten aan de Hogeschool Utrecht gestart met een pilot waarbij onder meer lesboeken in de ‘cloud’ worden gebruikt. De proef wordt uitgevoerd in samenwerking met het ereadingplatform Yindo en softwarebedrijf Microsoft. Met de pilot springt de HU in op nieuwe mogelijkheden die de techniek aan leerlingen biedt.

Een groep studenten van de opleiding Communication, Multimedia en Design krijgt de beschikking over een laptop met tabletfuncties, 25GB online schijfruimte via Skydrive en toegang tot Yindo waar ze hun digitale lesboeken kunnen raadplegen.

Volgens Hans Kemp van Hogeschool Utrecht past de proef bij studenten van deze tijd: “Studenten van nu groeien op in een tijd van social media en smartphones. Zij zijn gewend om steeds meer informatie in digitale vorm tot hun beschikking te hebben. Op de Hogeschool Utrecht zoeken we naar nieuwe mogelijkheden voor onze studenten om toegang te krijgen tot informatie om zich verder te ontwikkelen. Met Yindo kunnen zij gebruik maken van veel actuele titels en die tegelijk met elkaar en hun docenten delen.”

Yindo is een online platform waarop boeken digitaal gelezen kunnen worden. De boeken van Yindo kunnen op de computer en op tablets geraadpleegd worden. Yindo bevat momenteel enkele honderden titels, die niet alleen aangeschaft, maar ook geleend kunnen worden.

(Via: Persbericht.)

Vorig artikel‘Het boek verliest terrein op televisie, dvd, games en internet’
Volgend artikelGoogle stelt 16e en 17e eeuwse boeken full-color beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in