Roman Heleen van Royen alsnog toegelaten in iBookstore

0

Afgelopen week liet schrijfster Heleen van Royen weten dat haar nieuwe roman De Hartsvriendin niet toegelaten werd door Apple, omdat er links naar erotische websites in het ebook stonden. Na overleg met Apple is de roman alsnog verschenen in de iBookstore.

Van Royens ebook werd door Apple afgekeurd omdat er in het ebook links te vinden waren naar pornosites. Dat leidde tot veel verontwaardiging bij de schrijfster en ze wilde het er niet bij laten zitten. Volgens Van Royen betrof het een principekwestie en overwoog ze om gerechtelijke stappen te ondernemen.

Op haar Facebookpagina bericht de schrijfster vandaag: “Goed nieuws! Na overleg op hoog niveau met directeur Martijn Griffioen van Dutch Media Uitgevers, uitgever Oscar van Gelderen, de weledelgestrenge advocaat Cor Hellingman en uw auteuse zijn we met de App Store tot overeenstemming gekomen.”

Hoe de details rond deze ‘overeenkomst’ eruit zien laat de schrijfster verder niet weten, maar het resultaat is dat het ebook nu voor €9,49 te koop is in de iBookstore.

Vorig artikelEbookomzet eerste kwartaal gegroeid met 45%
Volgend artikelBooks! Nieuwe boeken-app voor Windows 8
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in