Google voegt nieuwe functies toe aan Book Search programma

0

Het Book Search programma van Google is met enkele nieuwe functies uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om boeken weer te geven op andere websites en worden zoekresulaten voorzien van contextuele passages.

Google timmert hard aan de weg met haar boekenprogramma. Het bedrijf wil later dit jaar (toegang tot) ebooks gaan verkopen onder de naam Google Editions. Dit project borduurt voor op het huidige Google Book Search, waarmee de zoekmachine boeken uit het publieke domein en boeken van aangesloten uitgevers doorzoekbaar maakt.

Eén van de nieuwe functies in Book Search is een embed mogelijkheid, waardoor site-eigenaren met een stukje html code de inhoud van boeken kunnen tonen op hun website. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd, bij de zoekresultaten worden omliggende passages getoond plus een kleine afbeelding van de betreffende pagina.

Een andere verbetering is doorgevoerd op de overzicht pagina, waar naast de gebruikelijke informatie zoals titel, auteurs en jaar van uitgave ook reviews, gerelateerde boeken en verwijzingen naar het boek worden getoond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in