eBoekhuis introduceert Blio voor verrijkt ebook

0

Komend najaar komt het eBoekhuis in samenwerking met Baker & Taylor met een nieuw programma voor het uitgeven van ebooks. De software, Blio, is vooral gericht op het presenteren van ebooks met kleuren, video en audio. Het eBoekhuis springt daarmee in op de opkomst van tablets en kleurenereaders en de grotere belangstelling voor digitaal lezen op smartphones.

De Blio Reader software is een initiatief van de Amerikaanse uitvinder en futurist Ray Kurzweil. Hij wilde het oude vertrouwde formaat van het boek omzetten in een digitaal product, met alle mogelijkheden die digitale platforms bieden. Kurzweil ziet de huidige generatie ereaders en ebookformaten als ‘primitief’ en hoopt met betere grafische eigenschappen en animaties het verschil te maken.

Een van de voordelen die het Blio-platform heeft is dat het full-color ebooks kan bieden. Daarbij kan een ebook in Blio-formaat een combinatie zijn van tekst, afbeeldingen, audio en video. Toepassingen zijn bijvoorbeeld kinderboeken, kookboeken, studieboeken en reisgidsen. De Blio-software vereist geen specifieke hardware. Het kan gebruikt worden op verschillende platforms, zoals tablets, smartphones en laptops.

Volgens Boekblad zal de Blio Reader software binnen enkele weken gratis beschikbaar komen: ‘Baker & Taylor brengt bij de lancering van Blio over drie weken een A-merk-tablet op de markt, waarin Blio is voorgeprogrammeerd.’

Blio is ontwikkeld op basis van uiterst geavanceerde (3D-)technologie die ook voor computergames wordt gebruikt. Daardoor ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden: driedimensionale content, audio in verschillende talen, actieve hyperlinks, exporteerbare opmerkingen en andere handige toepassingen. Ook kan tekst in Blio eenvoudig worden omgezet naar spraak.

Het eBoekhuis is een onderdeel van het Centraal Boekhuis, de grootste Nederlandse distributeur van boeken. Het eBoekhuis werd in september 2009 opgericht om de logistieke dienstverlening voor uitgevers en boekwinkels te verzorgen op het gebied van ebooks. Uitgevers die willen gaan uitgeven in het Blio-formaat kunnen bij Baker & Taylor terecht voor de conversie. Het CB neemt vervolgens de distributie voor rekening.

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelAlles over ebooks in de gratis eBook Vakantiekrant
Volgend artikelFictief magazine belicht digitaal lezen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in