Barnes & Noble wil af van Nook-tablets

0

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble stunt de afgelopen tijd met de prijzen van de twee tablets die het bedrijf verkoopt. De aanbieding was eerst geldig tot Vaderdag, maar is nu voor onbepaalde tijd verlengd.

De forse prijsverlaging doet vermoeden dat Barnes & Noble geen heil meer ziet in het verkopen van tablets. De 7-inch Nook is nu te koop van 199 voor 129 dollar en de 9-inch Nook HD+ is zelfs afgeprijsd van 269 voor 149 dollar.

Er zijn diverse redenen te bedenken voor de actie, die veel weg heeft van een uitverkoop. Zo zou het kunnen dat Barnes & Noble van de voorraad af wil in aanloop naar een nieuwe tablet. Er zijn echter geen geruchten bekend dat het bedrijf met een nieuwe tablet bezig zou zijn.

Waar wel geruchten over zijn, is een mogelijke overname door Microsoft van Nook Media, de digitale poot van Barnes & Noble. Microsoft investeerde eerder al een flink bedrag in de Nook, en zou dat willen uitbreiden. Tablets met Android, het besturingssysteem van Google, zouden dan mogelijk niet meer passen in het aanbod.

Als laatste zou het ook nog kunnen dat Barnes & Noble helemaal uit de hardwaremarkt wil stappen. De Nook Simple Touch, de ereader van Barnes & Noble, wordt momenteel echter nog voor de volledige prijs aangeboden.

Vorig artikelKunstwerken bekijken in Open Culture-app van Europeana
Volgend artikelEffect paginawisseling iBooks was idee Steve Jobs
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in