27% Franse ebooks afkomstig van piratensites

0

Ook in Frankrijk wordt digitaal lezen steeds populairder met dank aan de opkomst van tablets en ereaders. De betalingsbereidheid onder Franse ebooklezers is echter nog laag, zo blijkt uit onderzoek van GfK.

Meer dan een kwart van de gelezen ebooks in Frankrijk, 27 procent, komt uit illegale bron, volgens de enquête die gehouden werd onder 1.000 mensen.

Een meerderheid van de ebooks wordt echter legaal gedownload, ofwel via collecties van grote bibliotheken als Gallica en Google Books (52 procent), ofwel via sites van boekhandelaren als Fnac en 1001librairies.com (41 procent).

Tien procent van de mensen in Frankrijk die digitale boeken lezen, geeft aan deze onder andere via speciale applicaties te hebben gedownload naar een tablet of smartphone. Over alle ebooks die worden gedownload gaat het bij een merendeel van 77 procent om gratis boeken. Slechts 3 procent van de lezers kiest ervoor om enkel en alleen betaalde ebooks te downloaden.

Het onderzoek van GfK naar digitale leesgewoonten past in het kader van een breder onderzoek naar het gedrag van consumenten online. Daaruit bleek verder onder andere dat steeds meer muziek streaming wordt geluisterd in plaats van via downloads.

(Via: 1000consultants.com.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in