Amazon leent digitale studieboeken uit aan verminderde prijzen

0

Amazon heeft het Kindle-platform uitgebreid met een webshop voor digitale studieboeken. Daarop kunnen studenten tienduizenden digitale collegeboeken voor het komende schooljaar terugvinden, die ze op eender welk mobiel apparaat kunnen raadplegen. Door via de Kindle Store te lenen, sparen studenten tot 80% van de prijs die ze voor gedrukte studieboeken betalen.

Met Kindle Textbook Rental leent Amazon digitale studieboeken uit voor 30 tot 360 dagen. Studenten kunnen de leenperiode ten allen tijde verlengen, en betalen enkel voor de tijd dat ze een digitaal boek nodig hebben.

Na het schooljaar worden gedrukte studieboeken doorgaans doorverkocht, en gaan nota’s of markeringen die in deze boeken aangebracht zijn verloren. Hier heeft Amazon iets op gevonden. Alle notities en gemarkeerde passages worden namelijk opgeslagen in de Amazon Cloud, zodat ze ook na de leenperiode beschikbaar blijven.

‘Rent Once, Read Everywhere’, zo luidt de slogan van Kindle Textbook Rental. De digitale studieboeken kunnen dus niet enkel op de Kindle, maar op zowat alle denkbare mobiele apparaten gelezen worden. Amazon biedt namelijk gratis leesapplicaties aan voor PC, Mac, iPad, iPhone, iPod Touch, BlackBerry, Windows Phone en Android-apparaten.

(Via: Amazon)

Vorig artikelSony start promotie voor nieuwe Android-tablets
Volgend artikel‘Borders failliet door opkomst digitaal lezen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in