Google lanceert Play Books in Nederland en stunt met ebookprijzen

0

Gisteren startte Google met de verkoop van ebooks in Nederland. Opvallend is dat het bedrijf de ebooks tegen flink lagere prijzen verkoopt dan het huidige prijspeil van Bol en eBook.nl. Wel zijn nog lang niet alle titels beschikbaar op Google Play.

Met de lancering van de Nederlandse ebookwinkel zijn ook de applicaties voor Google Play en iOS beschikbaar. Hiermee kunnen de ebooks op smartphones en tablets gelezen worden. Handige vernieuwende functie van Google Play Books is dat je ook je eigen ebooks (tot 1.000 stuks) gratis kunt uploaden en in de cloud kunt lezen. Gelezen pagina’s en bladwijzers worden automatisch gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je leest.

Zoals gezegd start Google de verkoop van ebooks met fors lagere prijzen. Niet duidelijk is of dit permanente prijzen zijn of openingsaanbiedingen. Voorbeelden: Een goede raad van JK Rowling bij Google € 5,43, bij Bol koop je die voor € 7,99. De Vijftig Tinten-serie is te koop voor € 6,79 per boek, terwijl die bij de Nederlandse concurrenten € 9,99 per stuk kosten. Vuurtoren van Connemara, de nieuwste van Santa Montefiore, kost bij Google € 8,83, bij eBook.nl is deze € 12,99. De Hartsvriendin van Heleen van Royen kost bij Google €6,45, bij eBook.nl kost deze € 9,49. Het huwelijkscontract van Jennifer Probst is bij Google te koop voor € 6,79, bij Bol voor €9,99.

Het lijkt er dus op dat Google goed gebruik maakt van de mogelijkheid om zelf de ebookprijzen te bepalen, in combinatie met het lage BTW-tarief dat het op ebooks kan zetten dankzij de vestiging in Luxemburg. Een groot deel van de ebooks wordt standaard tegen lagere prijzen dan de adviesprijzen van uitgevers aangeboden.

Nog lang niet alle Nederlandse uitgevers hebben hun ebooks ook bij Google in het assortiment opgenomen. Waarschijnlijk zal dit snel veranderen, uitgevers kunnen hun titels eenvoudig via het CB naar Google distribueren.

Vorig artikelLibris verlaagt prijzen Kobo Mini en Kobo Arc
Volgend artikelGoogle biedt ebooks 32% goedkoper aan
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in