Bol.com opent wifi-winkel

0

Webwinkel Bol.com breidt de dienstverlening op het gebied van ebooks uit met de opening van een online ebookwinkel waar ebooks draadloos op een ereader gekocht en gedownload kunnen worden. Tot nog toe was het bij Bol.com enkel mogelijk ebooks via een USB-kabel op een ereader te krijgen.

Op 1 september 2009 begon Bol.com met de verkoop van ebooks via de website. Samen met Sony zette het bedrijf digitaal lezen in Nederland grootscheeps op de kaart. De webwinkel had enige tijd de exclusieve verkoop van de Sony PRS-300 en de PRS-600. Deze ereaders zijn echter niet uitgerust met een draadloze internetverbinding.

Bol.com richt zich met de opening van de draadloze ebookwinkel nu vooral op de Bebook Neo. Deze ereader met wifi-functies is via de webwinkel te koop voor 329 euro. Bezitters van dit apparaat kunnen via de website e.bol.com toegang krijgen tot de nieuwe webwinkel. De ebooks uit het aanbod kunnen worden betaald via iDeal of met automatische incasso.

De verwachting is dat er binnenkort meer ereaders met wifi-verbinding op de Nederlandse markt zullen komen. Zo komt Sony naar verluidt binnen niet al te lange tijd met twee nieuwe modellen. In elk geval een daarvan zou ook een wifi-verbinding hebben.

Volgens Bol.com groeit het aantal verkochte ebooks en ereaders nog dagelijks. In de aanloop naar de vakantie zag de winkel zelfs een verdrievoudiging in de verkopen van digitale boeken en readers. Verwacht wordt dat de mogelijkheid om nu ook draadloos boeken te kunnen kopen een extra stimulans is voor deze toch al snel groeiende markt.

“Na de succesvolle introductie een jaar geleden willen we ons marktleiderschap blijven verdienen door voorop te blijven lopen met dit soort nieuwe initiatieven”, zegt Daniel Ropers, algemeen directeur bij Bol.com. “Met de lancering van de digitale boekenwinkel voor e-readers maken we het nog makkelijker voor lezers. We verwachten dat de revolutie van digitaal lezen door dit soort innovaties, nieuwe generaties e-readers en een nog breder assortiment een nog grotere versnelling zal doormaken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in