Luxe-hotels bieden ereaders en iPad als service

0

Steeds meer hotels en resorts zien ereaders en iPads als het perfecte extraatje wat ze hun gasten kunnen bieden. Rustig lezen aan de rand van het zwembad, of ’s avonds in bed nog even comfortabel lezen in de nieuwste romans, in een aantal internationale luxe hotels kan het nu met behulp van een ereader.

Vorige week kondigde Fairmont Hotels and Resorts aan dat gasten gedurende hun verblijf een Kobo ereader tot hun beschikking krijgen, voorgeladen met een aantal titels van uitgeverij Random House. Het aanbod geldt alleen voor gasten die in de zogenaamde Gold kamers verblijven. Volgens de CEO van Kobo zijn hotelgasten de perfecte doelgroep voor ereaders: “Reizigers willen geen zware boeken in hun bagage, en vakanties vormen de perfecte tijd om uit te rusten en bij te lezen.” De medewerkers van de hotels worden ingelicht over de mogelijkheden van de ereader en kunnen ook titels op de ereader speciaal aanbevelen aan gasten. Andere hotels zien eveneens de voordelen van ereaders. Het Epic Hotel te Miami is een van de vele hotels waar gasten een Sony Reader kunnen krijgen. Ook deze zit voorgeladen met een aantal ebooks.

Niet alleen ereaders zijn gewild als extra dienst, ook iPads scoren hoge ogen. Het Forty 1 North te Newport heeft iPads voor de gasten, zo ook het Berkeley Hotel te Londen. Bij de iPad gaat het echter om meer dan alleen ebooks lezen. De hotels bieden ook apps voor het lezen van bijvoorbeeld de dagelijkse ochtendkrant en het opzoeken van toeristische informatie.

Volgens de bekende boekhistoricus Robert Darnton is het geen nieuw verschijnsel. “Iemand in een luxe suite, met een Kindle, kan het equivalent zijn van een 19e eeuwse reiziger die in een leesclub stopt om een van de nieuwste romans te lenen. Dat waren meest rijke mensen.”

(Via: Washington Post.)

Vorig artikelEbooks in Zuid-Amerika
Volgend artikelMy first Sony Reader
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in