Gerucht: Verkoop HP TouchPad erg laag

0

Volgens enkele bronnen blijken de verkoopaantallen van de HP TouchPad vrij laag te zijn. Een aanwijzing dat dit gerucht kan kloppen zijn de herhaaldelijke prijsverlagingen van de tablet.

Hewlett-Packard zelf laat zich niet uit over de verkoopaantallen van de HP TouchPad, maar andere bronnen doen dit wel en wat ze vertellen is niet positief. Volgens website AllThingsD heeft de Amerikaanse elektronicawinkel Best Buy magazijnen vol met onverkochte tablets van HP. De winkel zou 270.000 tablets ingekocht hebben en tot op heden zijn daar maar 25.000 van verkocht, of te wel minder dan tien procent.

Een andere aanwijzing voor de slechte verkoopaantallen zijn de prijsverlagingen die snel begonnen na de introductie. Het begon met een korting van 50 dollar, daarna werd de tablet met een korting van 100 dollar aangeboden in sommige winkels, zoals Costco. Deze kortingen werden gevolgd door een permanente korting van 100 dollar. Maar de kortingen lijken niet hun vruchten af te werpen. Het schijnt dat een speciale kortingsactie bij de online winkel Woot van 120 dollar geleid zou hebben tot de verkoop van maar 612 stuks.

Er zijn nog meer winkels waar de HP TouchPad slecht verkoopt, ook bij Wal-Mart, Micro Center en Fry’s is dit het geval, laat analist Rich Doherty weten. Volgens Doherty wijzen enquêtes bij winkels uit dat de ‘wilde’ kortingen er toe geleid hebben dat consumenten afwachten. “Na de eerste golf van belangstelling na de release in juli, hebben alle kortingacties er toe geleid dat consumenten die geïnteresseerd zijn in het kopen van een TouchPad afwachten, omdat ze verwachten dat de prijs nog meer zal dalen.”

(Via: AllThingsD.)

Vorig artikelGoogle maakt app voor reclamefolders
Volgend artikelBestverkopende auteurs worden rijker dankzij ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in