Bestverkopende auteurs worden rijker dankzij ebooks

0

De bestverkopende auteurs ter wereld – onder wie James Patterson, Stephen King en Stephenie Meyer – hebben niet echt te lijden onder de dalende verkoop van paperbacks voor volwassenen. Cijfers van het Amerikaanse magazine Forbes wijzen uit dat sommigen het vandaag de dag zelfs beter doen dan ooit, mede dankzij het ebook.

Volgens Forbes daalde de verkoop van paperbacks in de eerste helft van dit jaar met 23 procent in de VS, tegenover een daling van 5,1 procent een jaar eerder. Dat schaadt bestsellerauteurs zoals James Patterson (zie foto), Stephen King, Stephenie Meyer en Janet Evanovich echter niet. Sommigen zijn nu zelfs succesvoller dan ooit. Dat komt volgens Forbes doordat zij volop inzetten op ‘multimedia deals’, franchises voor jonge volwassenen en … ebooks.

Zo verkocht James Patterson – met een totaal inkomen van 84 miljoen dollar de best verdienende auteur tussen mei 2010 en april 2011 – al minstens 750.000 digitale boeken. Daarnaast sloot hij in 2009 met zijn uitgever Hachette Book Group een monsterdeal van 150 miljoen dollar voor 17 boeken, en richtte hij zich de jongste jaren met titels als ‘Maximum Ride’ en ‘Witch & Wizard’ tot de jonge volwassenen (met succes, want vorig jaar verkocht hij van elk van deze boeken meer dan 1 miljoen exemplaren). In dat segment doet Stephenie Meyer nog beter. Op een zeker moment vertegenwoordigde haar Twilight-reeks (ook verkrijgbaar in digitale vorm) meer dan 15 procent van de totale boekenverkoop in de VS.

Hieronder vind je de lijst van de vijf grootste verdieners tussen mei 2010 en april 2011:

1. James Patterson: $84 miljoen
2. Danielle Steel: $35 miljoen
3. Stephen King: $28 miljoen
4. Janet Evanovich: $22 miljoen
5. Stephenie Meyer: $21 miljoen

(Via: Forbes en AD)

Vorig artikelGerucht: Verkoop HP TouchPad erg laag
Volgend artikelVraag ereaderschermen stijgt dit jaar naar 25-30 miljoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in