Scherm Cybook Opus ereader te breekbaar?

0

Als je een Opus ereader in je broekzak zou steken, dan zou het scherm breken. Dat is de conclusie van Actua Litté, een Franse site die een test versie in bezit had.

De site zei dat het apparaat volledig nutteloos zou zijn geworden en dat ze er niet op hadden gezeten, ook al zat het apparaat in een achterzak.

De vraag is of dit misschien een foutje is van dit exemplaar, wat is het beleid van Bookeen met betrekking tot het meenemen van een ereader in de broekzak en of ze er nog wat over zouden zeggen.

Bookeen heeft de volgende dag al gereageerd: “Ja het is veilig om de Cybook Opus in je broekzak mee te nemen, maar je moet wel voorzichtig zijn.” Inmiddels staat het zelfs op de site dat de ereader pocket friendly is. Het officiële standpunt van Bookeen is dat een ereader in een broekzak kan worden meegenomen, zolang men er maar niet op gaat zitten of dat het een shock te verduren krijgt. Bovendien levert Bookeen standaard een beschermingshoes bij iedere ereader waarin het apparaat veilig vervoerd kan worden in een handtas of rugzak. De Franse ereader fabrikant zou ook graag het exemplaar van Actua Litté willen ontvangen om te kijken wat er mis is met de ereader.

Op Youtube zijn twee obscure crashtests te vinden. Een Cybook (onduidelijk welke precies) raakt van grote hoogte de vloer, maar hoe die het ervan af brengen is slecht te zien. Meer foto’s van de bewuste Cybook Opus staan op de site van Actua Litté.

Niet alle feiten zijn al bekend: wordt ongetwijfeld vervolgd als Bookeen heeft bekeken wat er met dit exemplaar aan de hand is.

(Via: Teleread voor de Engelse versie van het verhaal. Dank aan Clément Solym van Actua Litté voor de tip.)

Vorig artikelTien redenen om in ereaders te gaan
Volgend artikelSoftware release voor iRex Digital Reader 1000S

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in