Kindle Store nu ook open voor Nederlandse ebooks

0

Amazon heeft het voor uitgevers en selfpublishers mogelijk gemaakt om ebooks in het Nederlands te verkopen via het Kindle-platform. Vanaf nu ondersteunt het Kindle Direct Publising-programma een aantal nieuwe talen, waaronder het Nederlands.

De Kindle is momenteel wereldwijd het meestgebruikte platform voor het lezen van ebooks. Tot nu toe mochten uitgevers en selfpublishers enkel ebooks in een beperkt aantal talen verkopen via de Kindle. De afgelopen week heeft Amazon stilletjes de lijst met ondersteunde talen uitgebreid. Ook het Nederlands behoort nu tot de toegestane talen, net als bijvoorbeeld Noors, Deens en een aantal regionale talen zoals het Fries.

Wie ebooks via Amazon wil verkopen kan zelf, als auteur of als uitgever, eigen ebooks uploaden via het Kindle Direct Publishing-programma. Via deze weg krijg je tot 70% royalty’s en zijn de ebooks toegankelijk via het ecosysteem van Amazon.

Op dit moment staan er nog weinig Nederlandstalige ebooks in de Kindle Store, maar daar zal binnenkort dus wel verandering in komen.

(The Digital Reader)

Vorig artikelEreaderapp Aldiko krijgt update
Volgend artikelEbookcadeaukaartmaker Qinqo failliet
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in