Effect paginawisseling iBooks was idee Steve Jobs

167
0
DELEN

Schokkende dingen worden er niet gezegd in de rechtszaak die momenteel loopt tegen Apple in verband met de hoge ebookprijzen. Maar de opgeroepen getuigen en het bewijsmateriaal geven wel enkele aardige feitjes weer over de lancering van iBooks en de opening van de bijbehorende boekenwinkel.

Zo was het Steve Jobs’ idee om de paginawisselingen in iBooks van een effect te voorzien, zodat het meer lijkt alsof je een papieren pagina omslaat. Verschillende partijen proberen inmiddels om een patent op dit effect te krijgen. Verder was het Jobs die het gratis ebook uitkoos dat je bij een download van de app iBooks krijgt, het boek Winnie the Pooh. Volgens Jobs lieten de fullcolor afbeeldingen in het boek mooi zien wat je met ereaders niet kunt.

Ook het ebook True Compass van Edward Kennedy dat tijdens de eerste presentatie van de iPad getoond werd, was de persoonlijke keus van Jobs.

De rechtszaak duurt nog tot en met donderdag, vervolgens heeft de rechter enkele weken tijd nodig om tot een conclusie te komen.

(AllthingsD)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER