Effect paginawisseling iBooks was idee Steve Jobs

0

Schokkende dingen worden er niet gezegd in de rechtszaak die momenteel loopt tegen Apple in verband met de hoge ebookprijzen. Maar de opgeroepen getuigen en het bewijsmateriaal geven wel enkele aardige feitjes weer over de lancering van iBooks en de opening van de bijbehorende boekenwinkel.

Zo was het Steve Jobs’ idee om de paginawisselingen in iBooks van een effect te voorzien, zodat het meer lijkt alsof je een papieren pagina omslaat. Verschillende partijen proberen inmiddels om een patent op dit effect te krijgen. Verder was het Jobs die het gratis ebook uitkoos dat je bij een download van de app iBooks krijgt, het boek Winnie the Pooh. Volgens Jobs lieten de fullcolor afbeeldingen in het boek mooi zien wat je met ereaders niet kunt.

Ook het ebook True Compass van Edward Kennedy dat tijdens de eerste presentatie van de iPad getoond werd, was de persoonlijke keus van Jobs.

De rechtszaak duurt nog tot en met donderdag, vervolgens heeft de rechter enkele weken tijd nodig om tot een conclusie te komen.

(AllthingsD)

Vorig artikelBarnes & Noble wil af van Nook-tablets
Volgend artikelSanoma denkt aan ‘all you can read’ voor tijdschriften
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in