‘Amazon in oktober naar Nederland’

0

Het lijkt er sterk op dat Amazon in oktober van start gaat met een Nederlandse afdeling. Het bedrijf is in gesprek met verschillende uitgevers, waarvan sommigen inmiddels een contract hebben getekend voor de levering van boeken.

De geruchten over de naderende komst van Amazon zijn niet nieuw. Al in 2012 werd er bericht dat Amazon geïnteresseerd zou zijn in de Nederlandse markt. Maar nu lijken de plannen van het Amerikaanse bedrijf concreter dan ooit.

Diverse media melden nu dat uitgevers in gesprek zijn met Amazon. Xander Uitgevers heeft al getekend, terwijl uitgever Joost Nijsen van Podium nog afwacht, schrijft NRCQ. “Ik zal zeker niet op korte termijn tekenen. Er staan verregaande condities ten faveure van Amazon in het contract, die me onderwerp lijken voor stevige discussie in vakkringen.”

Onlangs was het bedrijf al op zoek naar een Nederlandse taalexpert voor de vertaling van de Kindle Store naar het Nederlands. Bovendien is de Kindle-applicatie inmiddels in het Nederlands beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in