Apple en Amazon laten je ebooks delen met het hele gezin

2

Amazon staat op het punt een einde te maken aan een veelgehoord probleem bij gebruikers van de Kindle. Tot nu toe was het nog niet mogelijk om ebooks makkelijk met gezinsleden te delen, omdat een gekocht ebook zodanig beveiligd was dat je het alleen op je eigen Kindle kon lezen. Met Family Library komt daar verandering in. Ook bij Apple kun je nu je ebooks delen met gezinsleden.

Met de nieuwe functie van Amazon, die er ‘binnenkort’ aan komt, kun je met meerdere personen aangeschafte ebooks en andere content van Amazon delen, tot maximaal twee volwassenen en vier kinderen. Ook wordt het mogelijk verschillende gebruikersaccounts op een apparaat te beheren, zodat meerdere lezers een Kindle kunnen gebruiken, waarbij per lezer de gelezen pagina’s, aantekeningen en bladwijzers worden bijgehouden.

Ook Apple komt – als onderdeel van iOS 8 – met een optie om gekochte ebooks en apps te delen met gezinsleden. Bij Apple’s systeem kunnen ouders bovendien ook controle uitoefenen op wat kinderen precies kunnen met hun apparaat.

In Nederland was het tot voor kort lastig om ebooks te delen met gezinsleden, omdat veel los aangeschafte digitale boeken waren voorzien van Adobe DRM. Sinds ruim een jaar hebben de meeste uitgevers dat echter ingewisseld voor een gebruiksvriendelijke watermerkbeveiliging, waarmee ebooks ook gemakkelijk gedeeld kunnen worden met gezinsleden.

Vorig artikel‘Amazon in oktober naar Nederland’
Volgend artikelVeel vraag naar nieuwe Kindle Voyage
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

2 REACTIES

 1. Hallo,

  Ik heb net een nieuwe Kindle Paperwhite gekocht maar ik zie nergens de mogelijkheid om een aangekocht kindle e-book te delen met mijn partner. Bestaat deze mogelijkheid in Nederland nog steeds niet?

  Alvast bedankt voor enige info,

  Joke

 2. Ik heb geen idee of het met een NL account kan maar ik zou denken van wel. Persoonlijk hou ik mijn boeken nog steeds bij Amazon.com.
  Daar wordt antwoord op die vraag gegeven in ‘manage your content’ Help. Je moet o.m. eerst een ‘household’ creëren. Dit doe je in ‘manage you contents’ ‘settings’, elk moet een account hebben, beiden moeten inloggen in hun account en de andere uitnodigen, beiden moeten aanvaarden inhoud te delen e.d.m.
  Via het toestel zou het ook moeten kunnen. Kijk dat eens na. Er moeilijk kan het allemaal niet zijn maar het is wel meer in dan een blokje aanvinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in