Ebooks lezen in de browser met Booki.sh

0

De makers van Monocle, een script om ebooks in de browser te kunnen openen, hebben een HTML5 reader ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk ebooks in het ePub-formaat direct in de browser van bijvoorbeeld de iPad, Kindle of iPhone te openen en op een aantrekkelijke manier te lezen.

De web-applicatie is uit te proberen op de website Booki.sh, waar de ontwikkelaars ook een weblog bijhouden. Booki.sh biedt eigenlijk praktisch dezelfde opties als de apps van bijvoorbeeld Amazon of Barnes & Noble. Je kunt bookmarks maken en het lettertype, de lettergrootte, de uitlijning en het contrast wijzigen. Ook heeft de applicatie een animatie bij het omslaan van de pagina’s.

Het bijzondere is echter dat je er niets voor hoeft te downloaden of te installeren. Booki.sh functioneert direct in de meeste moderne browsers. Zo werkt het op de iPhone en de iPad, maar ook op de Kindle van Amazon en direct op de laptop of desktop. Alleen Android-apparaten als de Samsung Galaxy S lijken nog niet volledig ondersteund te worden door Booki.sh.

Met een dergelijke web-app wordt het mogelijk om als lezer een ebook te kopen en direct in de browser te beginnen met lezen. Een ebook zou daarmee in principe altijd beschikbaar zijn voor lezers en DRM-problemen kunnen omzeild worden. Dit zogenaamde ‘lezen in de cloud’ is iets waar Google ook erg in gelooft. Het binnenkort te starten Google Editions is daar dan ook op gericht.

(Via Bookbee.)

Vorig artikelEbooks in VS nu op 9 procent van boekenmarkt
Volgend artikelBoekverkopers negatief tegenover contract Centraal Boekhuis en Apple
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in