ePagine lanceert app voor Nederlandse ebooks

303
0
DELEN

Distributeur ePagine heeft een applicatie gemaakt waarmee ebooks van eBook.nl, e-boek.org en Libris op de iPad en iPhone aangeschaft en gelezen kunnen worden. De applicatie is inmiddels naast txtr en Bluefire de derde app voor iOS die ebooks met Adobe DRM-beveiliging ondersteunt.

Via de app kunnen lezers kiezen bij welke winkel ze hun ebooks kopen. Tot nu toe zijn dat de webwinkels van eBook.nl, e-boek.org en Libris. Daarnaast is ePagine nog met andere uitgevers en boekwinkels in gesprek over de toevoeging van hun winkel aan de applicatie.

Met de applicatie kan het grootste deel van de beschikbare Nederlandstalige ebooks nu vanaf de iPad en iPhone gekocht worden. De applicaties txtr en Bluefire, die ook beveiligde ePub-ebooks kunnen weergeven, hebben beide nog niet de mogelijkheid om in de app Nederlandse ebooks aan te schaffen. Behalve dat er met de app van ePagine door de webwinkels van deelnemende bedrijven gebladerd kan worden, kunnen eenmaal aangeschafte ebooks ook direct in de applicatie gelezen worden.

Qua gebruikservaring stelt de nieuwe applicatie teleur. Op dit moment heeft ePagine nog erg weinig opties bij het weergeven van ebooks. Je kunt bijvoorbeeld geen aantekeningen of bookmarks maken. Via de instellingen is alleen de lettergrootte en de zoomfactor regelbaar. Ook is het niet mogelijk om eerder aangeschafte ebooks of DRM-vrije bestanden in de applicatie te laden.

ePagine is te vinden in de App Store.

(Via: Boekblad.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER