ePagine lanceert app voor Nederlandse ebooks

0

Distributeur ePagine heeft een applicatie gemaakt waarmee ebooks van eBook.nl, e-boek.org en Libris op de iPad en iPhone aangeschaft en gelezen kunnen worden. De applicatie is inmiddels naast txtr en Bluefire de derde app voor iOS die ebooks met Adobe DRM-beveiliging ondersteunt.

Via de app kunnen lezers kiezen bij welke winkel ze hun ebooks kopen. Tot nu toe zijn dat de webwinkels van eBook.nl, e-boek.org en Libris. Daarnaast is ePagine nog met andere uitgevers en boekwinkels in gesprek over de toevoeging van hun winkel aan de applicatie.

Met de applicatie kan het grootste deel van de beschikbare Nederlandstalige ebooks nu vanaf de iPad en iPhone gekocht worden. De applicaties txtr en Bluefire, die ook beveiligde ePub-ebooks kunnen weergeven, hebben beide nog niet de mogelijkheid om in de app Nederlandse ebooks aan te schaffen. Behalve dat er met de app van ePagine door de webwinkels van deelnemende bedrijven gebladerd kan worden, kunnen eenmaal aangeschafte ebooks ook direct in de applicatie gelezen worden.

Qua gebruikservaring stelt de nieuwe applicatie teleur. Op dit moment heeft ePagine nog erg weinig opties bij het weergeven van ebooks. Je kunt bijvoorbeeld geen aantekeningen of bookmarks maken. Via de instellingen is alleen de lettergrootte en de zoomfactor regelbaar. Ook is het niet mogelijk om eerder aangeschafte ebooks of DRM-vrije bestanden in de applicatie te laden.

ePagine is te vinden in de App Store.

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelBoekverkopers negatief tegenover contract Centraal Boekhuis en Apple
Volgend artikelNieuwe ereader en Android-tablet van Icarus
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in